Ανδρικά παπούτσια και κάλτσες

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που φαίνεται να έχουν οι άντρες όταν ντύνονται είναι “τι κάλτσες να φορέσω με τα παπούτσια μου;”. Οι γυναίκες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν παράτερους συνδυασμούς αν ρίξουν έστω και μια ματιά στα πόδια των ανδρών.

Δεν θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες επί του θέματος, για να μην σας μπερδέψουμε χειρότερα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να σας δώσουμε μερικές απλές συμβουλές για να συνδυάζετε τις κάλτσες με τα παπούτσια σας, που θα κάνουν το καθημερινό σας ντύσιμο εύκολο.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, πάντα να φροντίζετε οι κάλτσες σας να έχουν την ίδια απόχρωση με το παντελόνι σας. Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή το ντύσιμό σας θα είναι άψογο στο 90% των περιπτώσεων.

Και εξηγούμε: Αν φοράτε κοστούμι τα παπούτσια σας θα πρέπει να ταιριάζουν με το κοστούμι. Οι κάλτσες λοιπόν θα πρέπει να αποτελούν μια φυσική γέφυρα μεταξύ των παπουτσιών και του παντελονιού. Οπότε αν φοράτε μαύρο παντελόνι, φορέστε και μαύρες κάλτσες. Καφέ παντελόνι; Καφέ κάλτσες. Νομίζω το πιάσατε το νόημα…

Πώς όμως οι κάλτσες γίνονται η φυσική γέφυρα μεταξύ των παπουτσιών και του παντελονιού; Με το να βεβαιώνεστε ότι οι κάλτσες δημιουργούν μια ομοιόμορφη και ξεκάθαρη μετάβαση από τα παπούτσια (ή τις μπότες) σας μέχρι το παντελόνι.

Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε πιο εύκολα στην περίπτωση των τζιν παντελονιών. Π.χ. όταν φοράτε ένα ανοιχτόχρωμο τζιν δεν μπορείτε να φορέσετε γαλάζιες κάλτσες. Απλά δεν ταιριάζουν. Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι μεταξύ των παπουτσιών και του παντελονιού υπάρχει μια ομοιόμορφη μετάβαση. Όταν φοράτε σκουρόχρωμα τζιν με μαύρες μπότες, φορέστε γκρι σκούρες κάλτσες. Έτσι, όλα μαζί θα φαίνονται ευθυγραμμισμένα.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και δε θα έχετε πια κανένα πρόβλημα να συνδυάσετε αρχικά τα παπούτσια σας με τις κάλτσες σας και έπειτα τις κάλτσες σας με το παντελόνι σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές είτε θέλετε να ντυθείτε corporate, είτε για πιο casual επαγγελματικά ντυσίματα και γενικά για οποιαδήποτε περίσταση. Και μην ξεχνάτε: Επειδή ο Michael Jackson φόραγε πάντα λευκές κάλτσες, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε κι εσείς το ίδιο…