Έπιδιορθώστε την ξεχειλωμένη ελαστική μέση στα ρούχα σας

Μην βιάζεστε να πετάξετε τα ρούχα που έχουν χαλάσει. Μπορεί έυκολα και οικονομικά να τα επιδιορθώσετε και να είναι και πάλι σαν καινούργια. Γενικά οι πιθανότητες να επανέλθει το ρούχο στην αρχική του κατάσταση είναι: 50-50! Και 50% πιθανότητα να μην ξοδέψετε επιπλέον λεφτά είναι μεγάλη! 🙂

Έτσι:

Αν το λάστιχο στη μέση ενός ρούχου έχει στρίφωμα και υφασμάτινο περίβλημα: Μπορεί μία μοδίστρα να το σφίξει ή και να το αντικαταστήσει με λιγότερο από 10 ευρώ.

Αν το λάστιχο στη μέση ενός ρούχου είναι κατασκευασμένο από ελαστική κλωστή: Θα είναι ορατό στην κάτω πλευρά της ζώνης και θα τεντώνει πιο εύκολα. Αν συμβαίνει αυτό, τότε όντως, ίσως να μην αξίζει ούτε τον χρόνο ούτε και τα χρήματα που θα ξοδέψετε για να το επιδιορθώσετε. Το να επιδιορθώσεις αυτού του τύπου τα λάστιχα κοστίζει περίπου 35 ευρώ και συνήθως απαιτεί και τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος (αν και κάποιες ικανές μοδίστρες μπορούν να το επιδιορθώσουν και με το χέρι). «Ακόμα και στα πολύ ακριβά ρούχα είναι συνηθισμένο το λαστιχο της μέσης να μην αντέξει στον χρόνο, ενώ το ίδιο το ρούχο να αντέξει», λέει ο Josef Hallak, πρόεδρος της Ένωσης Καθαριστηρίων στην Αμερική.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση: Καλό είναι να συγκρίνετε το αρχικό κόστος των ρούχων με το κόστος που θα χρειαστεί για την επιδιόρθωσή τους, για να δείτε ποιά επιλογή είναι καλύτερη και πιο συμφέρουσα για εσάς.